Restavracija Prestreljnik

Dobrodošli v restavraciji in baru z najlepšim razgledom.

(temp) kanin_smucanje_bigimage Restavracija prestreljenik

 

Restavracija Prestreljenik leži na 2202m nad morjem in je najvišje ležeča restavracija v Sloveniji. Tu je tudi zadnja postaja gondolske žičnice, ki vozi iz Bovca. Skorajda skozi vse leto restavracija nudi pestro ponudbo hrane in pijače, da bi vsakdo našel kaj za svoj okus.

V topli atmosferi lahko najdete mizo s pogledom do morja. Restavracija je namreč postavljena na čudoviti razgledni točki, kjer ujamete panoramo od Triglava do Jadrana, ki se zlato lesketa v daljavi. Naštejete lahko tudi marsikaterega drugega od mogočnih očakov Julijcev. Tam v dolini se sveti čudoviti smaragdni dragulj, Soča.

 

Restavracija Prestreljenik pogosto organizira brezplačne otroške delavnice

Najvišjo restavracijo v Sloveniji obiskuje pisana družba obiskovalcev. Dobrodošli so prav vsi ljubitelji visokogorja, pa najsi vas zanese k nam takšen ali drugačen razlog. Pri nas ste del velike družine Kaninskega pogorja

 Restavracija prestreljenik želi poskrbeti za najmlajše, zato poleg otroških menujev ponuja tudi otroški kotiček. Ob vikendih, praznikih in počitnicah so v otroškem kotičku organizirane brezplačne otroške delavnice, kjer prijazne varuške skrbijo, da se kreativna energija vaših najmlajših usmeri v zanimive likovne stvaritve, med tem pa si lahko vi privoščite nekaj trenutkov oddiha.

Aktualno dogajanje lahko spremljate na facebook strani Restavracije Prestreljenik.

 

 

Na snežni plaži pred najvišje ležečim barom v Sloveniji je vedno veseloSki Bum Bar

Nedaleč od najvišje ležeče restavracije v Sloveniji najdete najvišje ležeči bar z navihanim imenom Ski Bum Bar. Znan po 'pozitivnih vibracijah', katere pričarajo glasba s pozitivnimi ritmi, snežna plaža in vonj po dobrotah z žara, je prava vroča točka Kanina. Tu se v zimskem času srečajo rekreacijski smučarji in deskarji, družine s sankami, turni smučarji in vsi obiskovalci Kanina, ki se nad 2200 metrov z gondolo povzpnejo kar tako, da preživijo dan na drugačen način.

Tudi Ski Bum Bar z veseljem objavlja dogajanje na svoji Facebook strani.

 

 

 

 

 

 

 

Panorama smučišča

Smučišče Kanin - Sella Nevea privablja številne ljubitelje naravnega snega in vse, ki želijo uživati na smučarski plaži s pogledom na morje.

več >

Aktualno

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

več novic >

Dogodki

JOGA - KANIN

Joga na 2200m nad morjem. Pridružite se nam na poletni jogi na Kaninu - na gori s pogledom na dolino Soče, Alpe in morje. Ta poseben dogodek bo vključeval vožnjo z gondolo na Kanin. Uživali bomo v 1 urnem tečaju joge s čudovitimi panoramami daleč naokoli.

več novic >

Aktualno

MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

POMEMBNO: zaradi zadnjega neurja, ki je podrlo drevesa, spust do nadaljnega iz B postaje ni mogoč. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

več novic >

Aktualno

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

več novic >

Aktualno

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

več novic >

Aktualno

več novic >

Aktualno

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

več novic >

Aktualno

Kanin poleti obratuje vsak dan

Vabljeni, da se nam pridružite na 2200m vsak dan do 15. septembra. V primeru slabe vremenske napovedi, krožnokabinska žičnica ne bo obratovala. Informacije bodo objavljene na spletnni strani www.kanin.si in FB Kanin-Sella Nevea.

več novic >

Dogodki

NOČNE LEPOTE NA KANINU

Na Kaninu na 2200m lahko v nočnih urah opazujete oddaljene galaksije in množico zvezd. Dogodek je edinstven, drugačen, poseben. Datume bomo objavili naknadno. Te predstave ne smete zamuditi.

več novic >

Aktualno

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

več novic >

V živo s Kanina

več >

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

večji zemljevid >