Žičničarjada 2017

datum: 04.05.2017

Žičničarjada 2017 bo potekala v Bovcu in na Sončnem Kaninu. Vabljeni!

Žičničarjada 2017

ZSŽ-GIZ in ZGC-GZS vabita na strokovni posvet in zaključek zimske smučarske sezone 2016-17» ŽIČNIČARIJADO 2017 «, ki bo v četrtek in petek, 4. in 5.5.2017 v Bovcu in na Kaninu, v izvedbi ZSŽ-GIZ in JZ Sončni Kanin.

PROGRAM:

 

04.05.2017

Za člane združenja, predstavnike članic:

 • ob 11.00 uri: seja UO GIZ-ZSŽ v sejni sobi , v hotelu Alp;
 • ob 12.30 uri: redna letna skupščina GIZ-ZSŽ v sejni sobi , v hotelu Alp;
 • ob 14.00 uri: kosilo za prisotne na skupščini v restavraciji hotela Alp;
 • ob 16.00 uri: okrogla miza na temo »Aktualna vprašanja slovenskega žičničarstva«.

Za člane združenja, žičničarje:

 • ob 8.30 uri: smučanje; naprave bodo obratovale od 8:00 do 15:30.

Za vse udeležence:

 • Posebna ponudba adrenalinskih aktivnosti pri podjetju Aktivni planet:
  • Najdaljši Zipline v Sloveniji, s posebnim popustom za udeležence Žičničarjade - 30%  (polna cena je 55 €) ;
  • Rafting na smaragdni Soči, s posebnim popustom za udeležence Žičničarjade - 25% (polna cena je 42 €).

Nujne je predhodna prijava: Aktivni planet, tel.: 040 639 433 ali e-mail: info@aktivniplanet.si s pripisom Žičničarijada 2017. Več o podjetju najdete na tej povezavi>

 • ob 18.00 uri: večerja v restavraciji hotela Alp in druženje ob glasbi.

05.05.2017

 • od 7. ure do 9. ure: zajtrk, prevzem štartnih številk in odhod na smučišče,
 • ob 10.00 uri začetek tekmovanja,
 • od 11.30 naprej kosilo v restavraciji Prestreljenik na smučišču,
 • ob 14.30 razglasitev rezultatov in žrebanje praktičnih nagrad za udeležence tekme v baru Kaninske Legende na A postaji KKŽ.

Cena penziona ( večerja, nočitev, zajtrk) v Hotelu Alp ter kosilo v restavraciji Prestreljenik na smučišču je 42,00 €/osebo, TT je vključena v ceni. Rezervacije na e-naslov info@kanin.si in tel. št. +386 41 313 953, najkasneje do 29.4.2017. POZOR: zaradi zagotovitve minimalnega števila udeležencev je prijava na nočitev (penzion) in na tekmo nujna do navedenega datuma!

Plačilo je možno: predhodno po predračunu na IBAN SI56 0120 6600 0000 067 ali v gotovini pri prijavi (ob rezervaciji navedite način plačila).

Cena kosila za tiste, ki se bodo udeležili žičničarijade samo drugi dan je 10 €/osebo. Plačilo v gotovini ob prevzemu štartnih številk.

Veselimo se druženja z vam :)

Zicnicarjada_2017_kanin_slovenia_podpis_web

Panorama smučišča

Smučišče Kanin - Sella Nevea privablja številne ljubitelje naravnega snega in vse, ki želijo uživati na smučarski plaži s pogledom na morje.

več >

Aktualno

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

več novic >

Dogodki

JOGA - KANIN

Joga na 2200m nad morjem. Pridružite se nam na poletni jogi na Kaninu - na gori s pogledom na dolino Soče, Alpe in morje. Ta poseben dogodek bo vključeval vožnjo z gondolo na Kanin. Uživali bomo v 1 urnem tečaju joge s čudovitimi panoramami daleč naokoli.

več novic >

Aktualno

MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

POMEMBNO: zaradi zadnjega neurja, ki je podrlo drevesa, spust do nadaljnega iz B postaje ni mogoč. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

več novic >

Aktualno

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

več novic >

Aktualno

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

več novic >

Aktualno

več novic >

Aktualno

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

več novic >

Aktualno

Kanin poleti obratuje vsak dan

Vabljeni, da se nam pridružite na 2200m vsak dan do 15. septembra. V primeru slabe vremenske napovedi, krožnokabinska žičnica ne bo obratovala. Informacije bodo objavljene na spletnni strani www.kanin.si in FB Kanin-Sella Nevea.

več novic >

Dogodki

NOČNE LEPOTE NA KANINU

Na Kaninu na 2200m lahko v nočnih urah opazujete oddaljene galaksije in množico zvezd. Dogodek je edinstven, drugačen, poseben. Datume bomo objavili naknadno. Te predstave ne smete zamuditi.

več novic >

Aktualno

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

več novic >

V živo s Kanina

več >

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

večji zemljevid >