NOČNE LEPOTE NA KANINU 7.8.2017

datum: 05.07.2017

V ponedeljek zvečer, 7. avgusta 2017, ob 20:20 se bo na nebu dogajala veseloigra. Luna bo delno zašla v Zemljino senco in nastal bo delni Lunin mrk. A to ni vse! Tedaj bodo na nebu še planet Saturn pa Jupiter in še oddaljene galaksije in množica zvezd. Te predstave ne smete zamuditi.

Luna bo delno zašla v Zemljino senco in nastal bo delni Lunin mrk. Vse se bo dogajalo nizko na jugovzhodnem obzorju, zato gremo v prvo vrsto večernega amfiteatra na zgornjo postajo kaninske žičnice, na 2200 metrov nad morjem.

Delni Lunin mrk, Saturn, Jupiter in nekaj svetlejših zvezdnih gruč in planetarnih meglic si bomo ogledali s časovnim strojem (teleskopom), ki nas po popeljal tja do 100 milijonov let daleč v preteklost … Gledalce bomo tudi popeljali med značilna ozvezdja poletnega neba.

Če imate kakršenkoli daljnogled, ga vzemite s seboj, da bo opazovanje mrka bolj doživeto, in ne pozabite fotoaparata.

Predstava se bo začela z uvodom ob 19h, končala pa ob 22h.

ODHOD Z KROŽNOKABINSKO ŽIČNICO NA 2200m: 17:45 (dobimo na postaji A)

MINIMALNO ŠT. OSEB: 35

MAKSIMALNO ŠT. OSEB: 50

PRIHOD V DOLINO: okvirno ob 23:00

 

CENA: 37 eur/ osebo

CENA VKLJUČUJE: povratna vozovnica z gondolo, opazovanje ozvezdja s teleskopom, predstavitev in vodenje (g. Boris Kham, prof. fizike), DDV in organizacija.

PRIJAVE DO 5.8. na: marketing@kanin.si. V kolikor bo prijav premalo, dogodek odpovemo.

V primeru slabega vremena, se dogodek prestavi na 10.8.2017 (takrat delnega luninega mrka ne bo). Ob prijavi zaračunamo 10 eur akontacije, ki se v primeru odpovedi na lastno željo, ne vrača. Priporočamo športno – toplo obleko in obutev.

Restavracija Prestreljenik bo odprta za naročilo osvežilne pijače.

 

Voditelj
Boris Kham, prof. fizike

Foto: Klemen Kunaver, BIVAK NA KANINU

kanin 2

Petek, 23.6. smo odprti

Ker je na Kaninu še sneg, bodo nekatere aktivnosti aktualne šele s koncem junija oz. začetkom julija. Informacije bomo glede na razmere ažurirali. Za obisk Kanina priporočamo primerno opremo in obutev. Bodite pozorni pri gibanju v naravi na Kaninu. Še posebej to ve

več >

Panorama smučišča

Smučišče Kanin - Sella Nevea privablja številne ljubitelje naravnega snega in vse, ki želijo uživati na smučarski plaži s pogledom na morje.

več >

Aktualno

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

več novic >

Dogodki

JOGA - KANIN 31.7.2017

Joga na 2200m nad morjem. Pridružite se nam na poletni jogi na Kaninu - na gori s pogledom na dolino Soče, Alpe in morje. Ta poseben dogodek bo vključeval vožnjo z gondolo na Kanin. Uživali bomo v 1 urnem tečaju joge s čudovitimi panoramami daleč naokoli in »tišino«, ki nas bo obkrožala .

več novic >

Aktualno

MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

več novic >

Aktualno

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

več novic >

Aktualno

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

več novic >

Aktualno

več novic >

Aktualno

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

več novic >

Aktualno

Kanin poleti obratuje vsak dan

Vabljeni, da se nam pridružite na 2200m vsak dan do 15. septembra. V primeru slabe vremenske napovedi, krožnokabinska žičnica ne bo obratovala. Informacije bodo objavljene na spletnni strani www.kanin.si in FB Kanin-Sella Nevea.

več novic >

Dogodki

NOČNE LEPOTE NA KANINU 7.8.2017

V ponedeljek zvečer, 7. avgusta 2017, ob 20:20 se bo na nebu dogajala veseloigra. Luna bo delno zašla v Zemljino senco in nastal bo delni Lunin mrk. A to ni vse! Tedaj bodo na nebu še planet Saturn pa Jupiter in še oddaljene galaksije in množica zvezd. Te predstave ne smete zamuditi.

več novic >

Aktualno

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

več novic >

V živo s Kanina

več >

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

večji zemljevid >