MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

datum: 09.06.2017

POMEMBNO: zaradi zadnjega neurja, ki je podrlo drevesa, spust do nadaljnega iz B postaje ni mogoč. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

Izstopimo lahko na C postaji, kjer nas pričaka prekrasen razgled na Bovško kotlino in visokogorje. Počasi in previdno se spustimo po novi makadamski cesti in nadaljujemo pot po stari cesti navzdol.

V križišču zavijemo desno in po cca. 300 metrih pedaliranja v rahli klanec nas pričaka vstop na trail, lahko pa zavijemo levo in pot proti dolini nadaljujemo po makadamski cesti.

Trasa se deli na 3 dele, 1. in 2. del sta srednje težavnosti. Vstop v 1. del je nekoliko zahtevnejši a po nekaj metrih postane lažji in zabavnejši.

Po zaključku 1. dela (priključimo se cesti) se na enem ovinku zapeljemo po klancu navzgor, kjer nas na desni strani pričaka vstop v 2. del spusta, ki je podobne težavnosti kot prvi. Tretji del pa nas pričaka nekaj 100 metrov nižje. Ta je višje težavnosti in primeren za izkušene MTB kolesarje. Zaključimo pri nekdanji vojaški karavli in od tam se naša pot nadaljuje po makadamski cesti in nato asvaltni v smeri Bovca.

PRIPOROČENA OPREMA

  • Obvezna čelada (priporočena full face)
  • Ščitniki kolen, komolcev, hrbta
  • Nahrbtnik z osnovno kolesarsko opremo + prva pomoč
  • In seveda ne pozabimo na kolo :)

SPUST iz D / SEDLA: trasa ni urejena, spust je težaven, samo za zelo izkušene gorske kolesarje.

Vse aktivnosti potekajo na lastno odgovornost. 

Tekst: Timotej Mihelič

Photo: Trailguide.net

Priprava oznak in tabel: Metka Belingar v sodelovanju z LTO

19400508_1225550904220279_1867122716966379808_o     19441870_1225551147553588_3839170312038284029_o

 

 

Panorama smučišča

Smučišče Kanin - Sella Nevea privablja številne ljubitelje naravnega snega in vse, ki želijo uživati na smučarski plaži s pogledom na morje.

več >

Aktualno

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

več novic >

Dogodki

JOGA - KANIN

Joga na 2200m nad morjem. Pridružite se nam na poletni jogi na Kaninu - na gori s pogledom na dolino Soče, Alpe in morje. Ta poseben dogodek bo vključeval vožnjo z gondolo na Kanin. Uživali bomo v 1 urnem tečaju joge s čudovitimi panoramami daleč naokoli.

več novic >

Aktualno

MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

POMEMBNO: zaradi zadnjega neurja, ki je podrlo drevesa, spust do nadaljnega iz B postaje ni mogoč. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

več novic >

Aktualno

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

več novic >

Aktualno

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

več novic >

Aktualno

več novic >

Aktualno

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

več novic >

Aktualno

Kanin poleti obratuje vsak dan

Vabljeni, da se nam pridružite na 2200m vsak dan do 15. septembra. V primeru slabe vremenske napovedi, krožnokabinska žičnica ne bo obratovala. Informacije bodo objavljene na spletnni strani www.kanin.si in FB Kanin-Sella Nevea.

več novic >

Dogodki

NOČNE LEPOTE NA KANINU

Na Kaninu na 2200m lahko v nočnih urah opazujete oddaljene galaksije in množico zvezd. Dogodek je edinstven, drugačen, poseben. Datume bomo objavili naknadno. Te predstave ne smete zamuditi.

več novic >

Aktualno

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

več novic >

V živo s Kanina

več >

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

večji zemljevid >