ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

datum: 07.07.2017

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

Ob vsakem koraku vas spremlja čudovit razgled na Bovško dolino, pogled pa seže vse od Triglava in Jadranskega morja. Pot je dobro varovana in opredeljena s stopnjo težavnosti A (lahko). 

Pri uporabi poti je obvezna sledeča varovalna oprema (lastna):

  • čelada 
  • alpinistični pas
  • samovarovalni komplet (via feratta ) 
  • Priporočamo: udobna pohodniška športna obutev in oblačila, voda.

Samostojen obisk ferate zahteva predhodnje izkušnje, kljub težavnosti A. 

 

ORGANIZIRAN OGLED

CENA:

  • 46 EUR/ osebo
  • otroci do 14 let 40 eur/ osebo (primerno je za otroke nad 10 let starosti)

CENA VKLJUČUJE: povratno vozovnico za krožnokabinsko žičnico, vožnjo s sedežnico do Sedla, varovalno opremo, organizacijo ogleda in DDV. 

TRAJANJE: 2h (od prihoda na D postajo do povratka).

VODENI TERMINI: ob 10:00 in ob 13:00.

POMEMBNO: ODHOD IZ POSTAJE A s krožnokabinsko žičnico najkasneje 1h pred vodenim ogledom. 

MINIMALNA UDELEŽBA: 2 osebi (rezervacije sprejemamo do zasedbe mest – omejeno število).

REZERVACIJE (omejeno število): za skupine na marketing@kanin.si (med vikendi na tel. +386 (0)5 917 9301 ). Za ostale goste na blagajni postaje A.

 

SAMOSTOJEN OBISK PARKA

Varovalna oprema je obvezna/priporočena – čelada, pas (lastna ali najem).

NAJEM: v restavraciji Prestreljenik (označeno na izhodu iz gondole).

CENA: 10 eur/ komplet + vožnja z sedežnico. Pri najemu gost kot kavcijo pusti osebni dokument ali 60 eur kavcije.

 

 

Projektant: Franci Hosnar v sodelovanju z Damjan Sovdat (Javni zavod Sončni Kanin)

Foto in priprava table: Metka Belingar

_DSC3477   _DSC4377

 

 

 

 

 

Panorama smučišča

Smučišče Kanin - Sella Nevea privablja številne ljubitelje naravnega snega in vse, ki želijo uživati na smučarski plaži s pogledom na morje.

več >

Aktualno

AKTIVNO & ADRENALINSKO POLETJE

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen. Pripravili smo posebne cene za družine, športne navdušence, za najmlajše in najstarejše.

več novic >

Dogodki

JOGA - KANIN

Joga na 2200m nad morjem. Pridružite se nam na poletni jogi na Kaninu - na gori s pogledom na dolino Soče, Alpe in morje. Ta poseben dogodek bo vključeval vožnjo z gondolo na Kanin. Uživali bomo v 1 urnem tečaju joge s čudovitimi panoramami daleč naokoli.

več novic >

Aktualno

MTB SPUST IZ POSTAJE B, C

POMEMBNO: zaradi zadnjega neurja, ki je podrlo drevesa, spust do nadaljnega iz B postaje ni mogoč. Do zanimivega a zahtevnega spusta lahko vsi gorski kolesarji z gondolo peljete kolo do postaje B in C. Iz B je urejena GORSKO KOLESARSKA POT KANIN.

več novic >

Aktualno

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900 m nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

več novic >

Aktualno

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2200 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet. Pogled na Alpe in morje ob lepem vremenu.

več novic >

Aktualno

več novic >

Aktualno

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

več novic >

Aktualno

Kanin poleti obratuje vsak dan

Vabljeni, da se nam pridružite na 2200m vsak dan do 15. septembra. V primeru slabe vremenske napovedi, krožnokabinska žičnica ne bo obratovala. Informacije bodo objavljene na spletnni strani www.kanin.si in FB Kanin-Sella Nevea.

več novic >

Dogodki

NOČNE LEPOTE NA KANINU

Na Kaninu na 2200m lahko v nočnih urah opazujete oddaljene galaksije in množico zvezd. Dogodek je edinstven, drugačen, poseben. Datume bomo objavili naknadno. Te predstave ne smete zamuditi.

več novic >

Aktualno

ADRENALINSKI PARK - VIA FERRATA

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

več novic >

V živo s Kanina

več >

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

večji zemljevid >