Snežni telefon
Webcams Zima Poletje

rezervacije

vreme Kanin

oblačno

Kanin
25. september
temperatura: 4°C
veter: rahlo vetrovno

več

snežni telefon

Pomembno


24.9.2023: Kanin ne obratuje zaradi močnega vetra

 

Do 10.9.2023 Kanin obratuje vsak dan. Po 10.9. obratuje med vikendi.

 

URNIK OBRATOVANJA- VSAK DAN:

Prva gondola na Kanin: 8:00

Zadnja gondola na Kanin: 14:00

Zadnja gondola v dolino: 16:00

 

URNIK BLAGAJNA: 

7:00 - 15:00

 

Ferata je odprta!  

Bum bar obratuje; Restavracija Prestreljenik ne obratuje. 

 

V primeru slabega vremena Kanin ne obratuje. Spremljajte vremensko napoved, Kanin je visokogorski center na 2300 m.n.v., kjer se vremenske razmere zelo hitro spreminjajo.

 Za obisk visokogorja svetujemo primerno obutev in obleko. 

 

Na Kaninu bo vsak našel nekaj zase. Pohodništvo, kolesarjenje in MTB spusti z gorskimi kolesi, jadralno padalstvo, uživanje v naravi, v razgledih do morja, v soncu, sam ali v družbi…

Pridite in prepričajte se zakaj je Kanin drugačen.

Ne spreglejte

POHODNIŠTVO

Z najdaljšo slovensko žičnico se lahko zapeljete do našega edinega visokogorskega smučišča na višini 2300 metrov, kjer se odpre povsem novo okno v svet.

BUM BAR

Obiščite Bum bar in kaninsko sončno plažo. Privoščite si dobro kavo ali osvežilen napitek s pogledom na morje in vrhove Julijskih Alp. Bar se nahaja nad D postajo kaninske žičnice.

KANINSKA MULATJERA

V sodelovanju z Dolino Soče smo na Kaninu uredili pohodno pot iz postaje B. Poimenovali smo jo KANINSKA MULATJERA, z razgledi na gorski amfiteater celotne bovške kotline z mestom Bovec. Za družine smo pripravili posebno ceno. Vabljeni!

PARKIRIŠČE ZA AVTODOME

Parkirišče za avtodome - PZA je v Bovcu urejeno ob spodnji postaji kaninske gondole, kjer so urejena parkirna mesta za avtodome. Možen je priklop na elektriko, oskrba z vodo, praznjenje kemičnega wc-ja in izpust odpadne vode.

VIA FERRATA PRESTRELJENIK

Prva družinska zavarovana pot v Sloveniji - težavnost A, poteka preko strme stene na Prestreljeniku od Sedla vse do Prestreljeniškega okna v skupni dolžini 750 metrov. Vstopno mesto je tik nad Sedlom na 2283 metrih nadmorske višine in se dvigne do 2391 metrov.

NARAVOSLOVNA UČNA POT

Geografijo tega naravnega okolja predstavljamo s sedmimi informacijskimi tablami naravoslovne poti v neposredni bližini restavracije Prestreljenik. Pot je primerna za vse starostne skupine. Spoznajte Kaninsko pogorje tudi na ta način.

JADRALNO PADALSTVO

S Kanina je možno leteti proti slapu Boka in naprej proti Tolminu, ter na vzhod v osrčje Julijskih Alp. Pristajalno mesto se nahaja v bližini Bovca - Bovec BREG. Na vzletnem ter pristajalnem mestu so vetrni trakovi. Omejitve: 2900mnm nad terenom. V bližini je športno letališče Bovec.

Webcam

Karta smučišča Kanin - Sella Nevea

Kanin-2020-v1.jpg